Monarken fyra på Jägersro!

Det blev ett passivt upplägg när Monarken spurtade in som fyra på Jägersro under tisdagskvällen. Fredrik valde att ta det lugnt från start och backade ner Monarken som sjätte häst på innerspår. Med favoriten Harran Boko i ledningen så blev tempot måttligt och man öppnade första 1000 på 14,9. Varvet från mål så gick Fredrik ut i andraspår och fick rygg på Explosive de Vie. När denne tröttnade i sista sväng så fick Monarken vridas på i tredjespår. Tyvärr blev det väldigt långt fram till den bortflyende ledaren och trots att Monarken avslutade fullt godkänt så räckte det inte längre än till en fjärdeplats. Han kom i mål på tiden 1.14,0 efter underkant 10 sista 600 meterna. Måste väl ändå säga att det var ett steg i rätt riktning denna gång.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, en bit bak i mitten, avslutade godkänt som fyra på Jägersro.


Monarken är startklar igen, på tisdag bär det av till Malmö och Jägersro.

Start på Jägersro tisdag den 24 mars!

Dags för start igen för Monarken. Förhoppningsvis är han frisk och fräsch igen. Ett vanligt snabblopp på Jägersro med 30.000 kr i förstapris står på programmet denna gång. Bara sju hästar till start men motstånd saknas inte med bl.a. Harran Boko och Racing Mange i fältet. Monarken har dessutom lottats till spår sex bakom bilen. Förhoppningsvis får vi se en bra prestation igen och inga tecken på ömmande hovleder. Lopp 5, V5-4, beräknas starta kl. 20:00. Distansen är 2140 meter och denna gång är det återigen Fredrik i sulkyn.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 5, V5-4, hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel

Monarken "bara" trea i Mantorp!

Billigare gäng och bra prestationer i de senaste starterna gjorde att förväntningarna var stora inför söndagens start i Mantorp. Tyvärr hade Monarken inte sin bästa dag och slutade trea trots en perfekt styrning av Carl Johan Jepson. Monarken kom iväg hyggligt och även om han hamnade sist av hästarna på tillägg så kom han fram som andra häst i andraspår efter en bit. Till täten tog sig den värsta konkurrenten på förhand, Mulligan, ganska snabbt trots tillägg. Tempot var helt ok med 13,3 på varvet och när Monarken fick sitta kvar och spara attacken till ca 300 meter från mål så borde han ha tagit sig förbi samtliga och vunnit loppet för att få godkänt. Dock så bet det bara hyggligt när han fick marschorder och även om han närmade sig in mot mål så blev han "bara" trea, en halv längd från vinnaren Mulligan. Han kom i mål på tiden 1.14,0 efter blygsamma 14,5 sista 500 meterna. Om man ska vara ärlig så var intrycket inget vidare och travet flöt inte alls som det brukar. Nu väntar veterinärkoll på tisdag så får vi se efter det hur framtiden ser ut. Fredrik tes är att det är hovlederna som spökar igen.
 


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, mellan hästar, var inte långt från segern i Mantorp.


Travet flöt inte perfekt när Monarken spurtade in som trea. Se loppet igen.


Återigen en ny kusk bakom Monarken, då Carl Johan Jepson får chansen.

Start på Mantorp söndag den 1 mars!

Nästa uppgift för Monarken blir ett sprinterlopp på Mantorp på söndag. Voltstart och 20 meters tillägg vid vunna 400.001 kr. Bara sju hästar till start varav 3 på start och 4 på tillägg. Vi får vänta ända till söndagen sista lopp innan vi får se Monarken. Lopp 11 beräknas starta kl. 17:25 och har ett förstapris på 35.000 kr. Denna gång är det Carl Johan Jepson som får chansen i sulkyn. Om man ska vara ärlig så är det inga monster emot och i normala fall så borde han ha en god vinstchans i ett sådant här gäng. Hursomhelst så hoppas vi på ännu en god prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden

Fjärdeplats i Guldfinalen på Solvalla!

Monarken tog ytterligare ett steg i rätt riktning när han blev fyra i Guldfinalen på Solvalla. Dåligt läge bakom bilen och många startsnabba innanför gjorde att Erik inte hade så mycket val än att backa ner sist när starten gick. Dock var det inte många som ville ligga på innerspår så Monarken lotsades fram till fjärdpar invändigt. Favoriten Elian Webb höll ett ganska jämnt tempo i täten och man varvade på 12,6. På sista bortre långsidan fick hästen framför Monarken en lucka utvändigt och gick därför ut i andraspår. I samma veva ryckte Erik bomullen och Monarken svarade bra på det. Fin fart genom slutsvängen och sånär en lucka cirka 300 meter från mål. Men i stället tog det stopp och Erik fick ta upp. Först mitt på upploppet så blev det återigen fritt spelrum för Monarken. Han avslutade då bra på innerspår till fjärdeplatsen på tiden 1.12,9. Ett fullt godkänt lopp av Monarken och han visade verkligen att han är på gång igen. Både Fredrik och Erik var väldigt nöjda efteråt och Monarken kändes spänstigare än loppet innan. Ett par lopp till i kroppen så är han säkerligen segermogen ganska snart igen.


Monarken spurtade in som fyra i Guldfinalen på Solvalla.


Resultat från loppet hittar du här.


Final i årets första meeting i STL på lördag med Monarken på startlinjen.

Final i Gulddivisionen lördag den 8/2!

Finaler i Svenska Travligans första meeting går av stapeln på Solvalla på lördag. Monarken lyckades komma med i Gulddivisionen. Många fina hästar till start och med spår 7 bakom bilen så minskade nog chansen till en framskjuten placering betydligt tyvärr. Återigen Erik Adielsson upp i sulkyn. Lopp 7, V75-3, beräknas starta kl. 17:05. Förstapriset ligger på 300.000 kr. Vi får hoppas att Erik kan utnyttja Monarkens startsnabbhet och hitta ett hyfsat slagläge så kanske det kan bli en fin peng i alla fall.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7, V75-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Dagens Spel  Aftonbladet  V75 Guiden  Sulkysport  TT

Monarken trea i Gulddivisionen på hemmaplan!

Äntligen fick vi se lite av den gamla Monarken igen. Redan i värmningen såg man en helt annan häst mot vad man sett på länge. Monarken sprang och klippte med öronen och så allmänt pigg och glad ut. När starten gick hade Monarken inga som helst problem att hålla upp ledningen från innerspår men Erik valde att släppa direkt till favoriten Stepping Spaceboy. En perfekt rygg på förhand även om tempot gärna hade kunnat vara lite bättre. Man varvade på blygsamma 15,1 och det var först 700 meter från mål som det blev fart på loppet då Marc Elias med Gareth Boko tryckte upp tempot utvändigt ledaren. Trots den ordentliga tempohöjning så satt Monarken limmade i rygg på favoriten och såg verkligen fin ut. Tyvär så började Stepping Spaceboy visa trötthetstecken redan mitt i slutkurvan och galoppen kom som ett brev på posten ca 100 meter senare. Erik lyckades dock ta sig ut men Monarken tappade såklart både fart och lite position. Trots detta avslutar han ändå mycket bra och kommer i mål som trea på tiden 1.13,4 efter snabba 08,5 sista 700 meterna med ett stopp på vägen. Efteråt var både Fredrik och Erik mycket nöjda med Monarkens insats och det var ju länge sedan han kunde springa så fort en längre bit utan att bli tvärtrött. Nu hoppas vi att den gamla Monarken är tillbaka för alltid och att vi slipper massa sjukdomar och skit. Blir i alla fall väldigt spännande att se nästa start, normalt borde han ha gått framåt rejält med detta lopp i kroppen.


Monarken, till höger i bild, avslutade starkt trots ett stopp i sista sväng.


Resultat från loppet hittar du här.

 


Monarken gjorde en fin comeback som trea i Kalmar. Se loppet igen.


Trots strul i sista kurvan vara Monarken bara ett par längder från segern.
 


Det blir Erik Adielsson i sulkyn när Monarken startar på V75 på lördag.

V75-start i Kalmar lördag den 18/1!

Då var det dags för start igen. På lördag så går Monarken ut i Gulddivisionen på V75 på hemmaplan. Lite flyt då han kom med som sista häst och dessutom lottades till spår 1. Denna gång blir det Erik Adielsson i sulkyn. Lopp 7, V75-3, beräknas starta kl. 17:05. 2140 meter autostart och 125.000 kr i förstapris. Monarken har efter den senaste starten flyttats tillbaka till gården och dessutom "slimmats" ner lite då han varit lite tung. Nu hoppas vi på en bra prestation så att vi får se Monarken kontinuerligt på tävlingsbanan igen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7, V75-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Expressen  Travronden  Aftonbladet

Dagens Spel  V75 Guiden  Travronden fredag  TT
Aftonbladet fredag  Sulkysport  Expressen fredag

Monarken blek sexa i Kalmar!

Monarken svarade för ytterligare en medioker insats i Kalmar på fredagskvällen. Fredrik har haft flera hästar som underpresterat under veckan så vi får nästan hoppas att det är något skit i stallet, annars blir man orolig på riktigt. Voltstart orsakade inga problem och Fredrik såg till att hitta rygg på favoriten Jairo i fjärde par utvändigt. 600 meter från mål kom attacken i tredjespår men Monarken tappade ganska snabbt ryggen på Jairo och i mål var han långt efter och utklassad som sexa. Tiden var bleka 1.15,0 efter 14,0 sista 600 meterna. Intrycket var inte alls bra och insatsen lämnar många frågetecken efter sig. Antar att Monarken kollas upp under veckan, han ska dessutom flyttas tillbaka till det stora stallet. Vi får hoppas på en positiv effekt av det.

Resultat från loppet hittar du här.


Fredrik har en hel del att fundera på när det gäller Monarken.


Monarken gör comeback efter 3 månaders tävlingsuppehåll på fredag.

Start på hemmaplan fredagen den 6/12!

Efter knappt tre månaders tävlingsuppehåll är det åter dags för start för Monarken. På fredag i Kalmar går han ut i ett voltstartslopp där det är 20 meters tillägg för hästar som har tjänat över en miljon kr. Tio hästar till start med fem stycken på varje volt. Ett nornalt snävt femtespår borde förhoppningsvis inte ställa till några större problem då det inte är några hästar utanför denna gång. Otroligt svårt att sia om chanserna med tanke på bakfgrund och allt som har hänt. Det enda man hoppas på är en fin prestation, placeringen kommer i andra hand på fredag. Dessutom är det några vassa emot så vi får se hur långt det räcker.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 8, V64-5 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Expressen  Vi Tippa  Dagens Spel  Aftonbladet  TT

Ingen succé för Monarken i Svenskt Mästerskap!

Ännu en blek insats när Monarken blev näst sist i SM under lördagen. Fredrik laddade från start och Monarken hade ingen problem att hålla upp innerspåret men Fredrik valde att släppa till Disco Volante då det blev rejäl körning in mot första kurvan. När sedan Sorbet fick ta över täten så blev positionen tredje häst på innerspår. Tempot blev lugnt en bit men ökades successivt när Rajesh Face sändes fram utvändigt ledaren 1500 meter från mål. Monarken låg kloss i rygg på Disco Volante och när man förväntade sig en bra avslutning på open stretch så hände ingenting och Monarken tappade i stället mot resten av fältet. Han kom i mål som näst sista häst på tiden 1.13,6 efter 12,0 sista 500 meterna. Tyvärr är Monarken långt ifrån sitt forna jag just nu.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken som tredje häst på innerspår varvet från mål i SM.


Åbytravet bjuder in till SM-lördag och Monarken startar i huvudloppet.

Start i Svenskt Mästerskap på Åby den 12/9!

På lördag bär det av till Åbytravet och start i Svenskt Mästerskap för Monarken. Distansen är 2640 meter och vinnaren får 500.000 kr. Lopp 11, V75-7 och DD-2, beräknas starta kl. 18:40. Motståndet är stentufft men Monarken har lottats till spår 1. Förhoppningsvis kan han få ett fint läge på innerspår och sedan utnyttja open stretch på upploppet. Då finns alla möjligheter att tjäna en fin peng.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Aftonbladet  Sulkysport  V75 Guiden  Spelguiden  Dagens Spel  TT

Monarken femma i HallandsMästaren!

Det blev lite "dramatik" innan start när Fredrik blev sjuk och fick lämna över tömmarna till Jörgen Sjunnesson. Jörgen valde att ta rygg på Cash Crowe i starten men när denne galopperade i första sväng så tappade Monarken en position. Det blev ändå tredje par utvändigt efter när Rajesh Face fick överta ledningen efter ca 600 meter. Tempot i täten blev ganska lugnt vilket bäddade för ett snabbt slutvarv. Monarken fick anfallsorder på sista bortre långsidan men man såg tidigt att det rätta trycket saknades denna kväll. Det såg halvsegt ut hela vägen in mot mål även om han höll sin fart som femma på tiden 1.13,0 efter 11,5 sista rundan med 10,5 sista 500 meterna. Tyvärr en lite blekare insats igen och det är bara att konstatera att Monarken är ganska ojämn för tillfället.


Rajesh Face blev återigen en för svår "nöt att knäcka" för Monarken.

Resultat från loppet hittar du här.


Såhär såg det ut för drygt ett år sedan i Halmstad, vågar vi hoppas på repris?

Start i HallandsMästaren måndag den 30/9!

Nästa start är spikad och det bär av till Halmstad och HallandsMästaren. Ett lopp över full distans, 2140 meter, med 125.000 kr i till vinnaren. Ett starkt startfält där Monarken har lottats till spår 10. Lopp 8, V64-5 och DD-1, beräknas starta kl. 20:56. Som sagt, många fina hästar emot där säkerligen Rajesh Face blir favorit. Trots bakspår så är det inte omöjligt till en vettig position då Monarken har en bra rygg i startsnabbe Västerboonthenews. Lite flyt och tempo så kan Fredrik köra till slut och sedan får vi se hur långt det räcker. Känns i alla fall som att han är på väg mot toppformen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 8, V64-5 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Travronden  Spelguiden  Vi Tippa  Dagens Spel  TT  Aftonbladet  Expressen

Monarken fastlåst som trea i Kalmar!

Monarken gick för första gången på länge med öppet huvudlag men öppnade ändå väldigt bra bakom bilen. Som väntat gick det dock inte ta sig förbi Västerboonthenews utan Fredrik fick backa ner bakom. När sedan Rajesh Face fick överta ledningen så hamnade Monarken som tredje häst på innerspår. Tempot i täten blev bra med 12,0 på varvet. Monarken såg fin ut och med fem hästar i loppet så är det nästan omöjligt att bli instängd men så blev tyvärr fallet denna gång. Monarken och Fredrik satt hermetiskt fast hela vägen in mot mål men lyckades ändå sno åt sig tredjeplatsen med knapp marginal. Med mycket krafter kvar och bomullen kvar i öronen så landade han på fina 1.11,9 efter 10,8 sista varvet. En fin prestation och Fredrik var mycket nöjd med insats och känsla efter. Känslan är att Monarken är ordentligt på gång igen och det är inte omöjligt att det kan bli en rolig höst.


Monarken satt fast med alla krafter kvar som trea i Kalmar. Se loppet igen.


Resultat från loppet hittar du här.


Hemmastart från spår 6 för Monarken på fredag.

Start på hemmaplan fredag den 20/9!

Monarken har tagit senaste loppet bra och känns väldigt fin i träning. Nästa uppgift blir hemma i Kalmar nu på fredag. Endast sex hästar till start i snabbloppet men trots blygsamma 30.000 kr till vinnaren så är det ett fint fält med bl.a. Västerboonthenews, Montdore och Rajesh Face på startlinjen. Lopp 4, V64-1, beräknas starta kl. 19:30 och avgörs över medeldistans, 2140 meter. Monarken har lottats till spår 6, längst ut på vingen av de startande. Vi får hoppas att han är lite närmare toppformen till denna start så får vi se hur långt det räcker.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4 och V64-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  V75 Guiden  Spelguiden  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet

Monarken sexa i Derbystayern på Jägersro!

Varken kusk eller häst hade en av sina bättre dagar när Monarken blev sexa på Jägersro under Derbydagen. Monarken kom iväg bra från sitt innerspår på tillägg och när tilläggshästarna var i kapp fältet så satt han i andra par utvändigt. Tempot i täten var hyggligt och man blev därför lite överraskad när Fredrik styrde på redan 850 kvar. Det blev full körning en bit men Monarken blev kvar i tredjespår då Vincent As, en av favoriterna, höll emot i andraspår. Mitt i sista kurvan började krafterna tryta och Monarken var en slagen häst. Även om han höll farten hyggligt in mot mål så räckte det bara till en sjätteplats på tiden 1.14,2. Efteråt var Fredrik självkritisk till sin styrning men hyfsat nöjd med Monarken. Han blev trött men inte "sjuktrött" och Fredrik tror att han behöver fler lopp i kroppen innan formen är på topp. Personligen är jag lite orolig och tyckte Monarken gjorde en ganska slät figur men jag hoppas givetvis Fredrik har rätt. Nu är siktet inställt på snabbloppet i Kalmar den 20 september. Nya tag helt enkelt!


Monarken och Fredrik får ta nya tag.


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken blickar framåt mot ny start på Jägersro.

Start på Derbydagen söndag den 1/9!

För andra året i rad så startar Monarken i Derbystayern på Jägersro under Derbydagen. Loppet som är över 3140 meter har lockat 11 deltagare och Monarken startar med 60 meters tillägg. Lopp 12, V75-7 och DD-2, beräknas starta kl. 17:30 och har ett förstapris på 100.000 kr. Loppet innehåller många duktiga stayers men Reckless kanske är den svåraste motståndaren på förhand. Monarken känns fin i träning och förhoppningsvis så fortsätter han att leverera en bra prestation i lopp än en gång. Vid en normalprestation är han garanterat en av de som kan vinna loppet.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 12, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Spelguiden

Dagens Spel  Expressen  Aftonbladet  ATG  TT  Vi Tippa  Travnet  Snoken  Tipsaren

Monarken trea i Tingsryd efter stark spurt!

Ett iskallt utgångsläge från start och ingen startsnabb häst framför sig gjorde tyvärr att Fredrik och Monarken inte hade så mycket till val än att backa ner bland de sista i fältet. In i första kurvan hade dom bara favoriten, Speedy Foxy Vicane, bakom sig. Tempot i täten var bra med strax under 10,0 de första 800 meterna. När Speedy Foxy Vicane signalerade anfall bakifrån så valde Fredrik att sitta kvar vilket gjorde att det blev lite trafikproblem genom sista kurvan. Det var först i utgången av densamma och in mot det långa upploppet som Monarken fick fritt spurtutrymme. Fredrik styrde omgående ut i vida spår och Monarken avslutade bäst av alla men hann inte längre fram än till en tredjeplats på tiden 1.10,0 efter 08,5 sista 700 meterna. Ännu ett härligt besked och Fredrik var mycket nöjd efteråt då Monarken kändes mycket bättre än i Visby. Han återhämtade sig dessutom väldigt snabbt efter loppet. Måste erkänna att man känner försiktig optimism inför framtiden.


Ytterligare ett steg i rätt riktning som trea i Tingsryd. Se loppet igen.


Resultat från loppet hittar du här.


Vi får hoppas att det ser likadant ut på upploppet som i Visby senast.

Start i Tingsryd söndag den 18/8!

På söndag bär det av till Tingsryd för start och ett varv på Sveriges enda milebana (1609 meter). Lopp 9, GS75-6 och DD-1, beräknas starta kl. 16:48 och har ett förstapris på 60.000 kr. Tyvärr har Monarken lottats till sämsta tänkbara läge, spår 12. Det är även lite tuffare motstånd än i Visby senast så vi hoppas på lite körning och flyt med positionerna för då "fäller" han garanterat många till slut. Dock är det viktigaste att han fungerar lika bra som senast och att han även har tagit ytterligare ett steg närmare toppformen.

Startlistan till lopp 9, GS75-6 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Dagens Spel

Vi Tippa  Expressen

Monarken en vinnare igen på Gotland!

En nervös comeback slutade med första segern på drygt ett år när Monarken var först i mål på Visbytravet. Fredrik och Monarken kom iväg bra från start och hamnade som tredje häst i andraspår. Men med andrahandsfavoriten, O.P.Q.C., i täten så blev tempot väldigt beskedligt. Ca 1200 meter från mål valde därför Fredrik att sända fram Monarken utvändigt ledaren. Tempot höjdes markant under slutvarvet och Monarken såg jättefin ut . 200 meter från mål så såg det klart ut men ringrostigheten höll sånär på att ta ut sin rätt då han blev lite trött sista biten och O.P.Q.C. kom tillbaka in mot mål. Monarken kämpade dock berömvärt och höll undan med ett huvud på tiden 1.13,6 efter 10,5 sista varvet. En klart godkänd comeback och med loppet i kroppen så borde han gå framåt en hel del. Nu hoppas vi att han får vara frisk och hel i framtiden så att han får visa hur bra han är.


Det blev seger i comebacken för Monarken, se lopp och intervju igen.


Resultat från loppet hittar du här.


På torsdag hoppas vi få se den gamle Monarken igen i Visby.

Nya tag, start i Visby torsdag den 1/8!

Miljöombyte och omlagd träning för Monarken har förhoppningsvis gjort susen. Ett banjobb i veckan på 16,5 över 2100 meter gav i alla fall mersmak. På torsdag bär det av till Visby i ett lopp över full distans med spårtrappa vilket innebär att de med lägst startprissumma får bäst spår. Monarken har därför fått spår 12 men eftersom Fredrik vill ge Monarken ett snällt lopp och bara köra till slut så passar loppet bra denna gång. Lopp 4, V5-2, beräknas starta kl. 18:38 och har ett förstapris på 25.000 kr. Att sia om chanserna är svårt denna gång med tanke på upplägg och insatserna i de senaste starterna men normalt är han väldigt långt framme i det här gänget. Dock är det viktigast att han fungerar och vi får se den gamla Monarken igen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4 och V5-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Travronden  Gotlands Allehanda

Nattsvart nationaldag i Kalmar!

Det blev ingen rolig nationaldag i Kalmar. Monarken öppnade helt okej bakom bilen men kunde inte ta en längd på Spartan Kronos. In i första sväng kom dessutom galoppen och om man ska vara helt ärlig så såg han inte speciellt bra ut i det läget. Han tappade en hel del på markförlusten men kom i kapp fältet ganska enkelt då tempot ströps i täten. När tempot drogs upp på den sista bortre långsidan så fick Monarken genast problem att följa och i mitten av sista kurvan så tappade han åter travet och intrycket var inte alls bra. Efter loppet var Fredrik väldigt bekymrad. Monarken blåste väldigt mycket och det tog väldigt lång tid innan han återhämtade sig. Självklart så stod inte allt rätt till och nu blir det åter ett besök hos veterinären. En inte allt för avancerad gissning är att det dröjer ett tag innan vi får se Monarken på tävlingsbanan igen.


Monarken, här inför starten i Örebro, visade åter tecken på sjukdom idag.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken startar hemma i Kalmar på Sveriges nationaldag.

Monarken frisk, start i Kalmar torsdag den 6/6!

Som tur var visade det sig att det inte var något allvarligt med Monarken. Slem i halsen och en blodåder som sprack gjorde att han inte fick luft därav de obehagliga scenerna i Örebro. Monarken är nu medicinerad och känns fin i träning. Nästa uppgift blir hemma i Kalmar på nationaldagen, Ett sprinterlopp för högsta klassen med bilstart och 40.000 kr i förstapris. Lopp 4, V64-1, beräknas starta kl. 15:10 och Monarken har lottats till spår 2. Trots att endast fem hästar är anmälda så finns det ett par tuffa konkurrenter i fältet. Spartan Kronos har visat hög kapacitet och är nog den som är värst emot. Dock har han inte startat sedan oktober. Så om Monarken bara är någorlunda normal och han sköter sig så borde spetschansen var väldigt god och då känns det som att han bli svår att komma till tals med.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4 och V64-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Spelguiden 
V75 Guiden  Expressen  Vi Tippa  Sulkysport  Aftonbladet

Tuff lördag på Örebrotravet!

Lördagen i Örebro blev inte alls som vi hade väntat oss. Monarken hade inga som helst problem med voltstart och även om han kom iväg som sista häst så satt han direkt i rygg på On Track Piraten. Tempot i täten var bra och Monarken satt perfekt placerad i femte par utvändigt. Dryga varvet kvar gick han med i tredjespår och allt såg perfekt ut till ca 700 meter från mål då Monarken plötsligt tappade farten helt. Fredrik styrde ut ur fältet och stannade vid staketet i slutet av sista kurvan. I det ögonblicket var det många oroliga delägare på publikplats. Efteråt beskrev Fredrik händelseförloppet som från att ha haft fulla linor så hade han helt plötsligt ingen kontakt med Monarken och han börjar vingla. Han blev väldigt orolig och styrde ut honom från fältet. Monarken återhämtade sig dock som vanligt efter loppet och åt samt drack bra. Han var precis som han brukar vara. Vad som hände kan man bara spekulera i men Monarken kommer att kollas upp i veckan och sedan så får vi se vad veterinären säger.


Monarken på promenad innan starten i Örebro igår.


Resultat från loppet hittar du här.


Vi får hoppas på lika glada miner efter loppet i Örebro på lördag.

Start i Örebro International lördag den 4/5!

Årets andra start väntar runt hörnet och även denna gång bär det av till Örebro. Monarken startar i ett av Sveriges största långlopp, Örebro International. Distansen är över 3140 meter med 20 meters tillägg vid vunna 650.001 kr och 40 meters tillägg vid 1.400.001 kr. Detta innebär alltså att Monarken start längst bak tillsammans med tre andra hästar i femtonhästars fältet. Lopp 11 som även är V75-7 och DD-2 beräknas starta kl. 18:42 och har ett förstapris på 400.000 kr. Motstånd saknas inte såklart och de värsta emot på förhand är nog Perfect Dynamite, Balfour och On Track Piraten. Läget är såklart lite chansartat då det kan bli långt fram med lite oflyt. Men om han är lika fin som i comebacken kommer han säkerligen vara långt framme om det klaffar lite på vägen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Sulkysport  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet  Dagens Spel  5 Tippar  Spelguiden  Travronden fredag  ATG  Expressen fredag  TT 
Aftonbladet fredag

Monarken är tillbaka!

Det var många lättade miner efter årsdebuten på Örebrotravet ikväll. Monarken skötte sig exemplariskt bakom bilen och tog sig utan några större problem till ledningen. Efter drygt 500 meter valde Fredrik att släppa täten till storfavoriten Perfect Spirit. Till varvet kom man på 12,6 men sedan blev det lugnt till dryga halvvarvet från mål när tempot ökades markant. Monarken såg jättefin ut in i slutkurvan och hade inga som helst problem att följa Perfect Spirit in i mål som tvåa med till synes gott om krafter kvar. Monarken landade på 1.13,0 med strax under 10 de sista 500 meterna och fick för sin insats 25.000 kr. Fredrik var mycket nöjd efteråt och det var ingen tvekan om att det var gamla Monarken vi fick se på tävlingsbanan igen. Nu hoppas vi på en riktigt fin 6-års säsong.


Monarken klistrade i rygg på Perfect Spirit in mot mål som tvåa.


Resultat från loppet hittar du här.


Fastlåst som tvåa med gott om krafter kvar i årsdebuten.


Monarken svarad för en riktigt fin årsdebut i Örebro. Se loppet igen.


Monarken gör årets första start i Örebro på torsdag.

Årsdebut i Örebro torsdag den 11/4!

Äntligen dags för årsdebut! Alltid lika spännande och förhoppningsvis är Monarken sitt gamla jag efter borrelian som han behandlades för i höstas. Årsdebuten sker i Örebro över 2140 meter med 50.000 i förstapris. Lopp 4, V64-1, beräknas starta kl. 19:30. Monarken har lottats till spår 6 i ett åttahästars fält. Motståndet är stentufft då Daniel Redén plockar ut både Perfect Spirit och Call Me Keeper i loppet. Det viktigaste den här gången är dock att vi får se en häst som ser bra ut och inte blir trött så fort det blir speedkörning i slutet av loppet.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4, V64-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Spelguiden  Dagens Spel  Aftonbladet  Vi Tippa  V75 Guiden  Expressen


Upplev det bästa med Monarkens från 2017 igen. En årskrönika på 20 min.

Monarken - Travåret 2017!

Vi har ju ett fantastiskt år bakom oss och med tanke på alla framgångar under året så har jag samlat på mig massor av material i samband med jobbet av hemsidan. Som en avslutning av 2017 och ett försök till sammanfattning av allt som vi har fått vara med om så har jag klippt ihop en video på knappt 20 minuter med höjdpunkterna av Monarkens fyraåringssäsong. ”Årskrönikan” är utlagd på Monarkens YouTube sida men finns även här till vänster. Jag rekommenderar att filmen spelas spelas upp med bästa kvalitet (1080p) för bästa upplösning på bilder, videoklipp mm. Får man inte 1080p med automatik så kan man ställa om det själv på YouTube (inställningar, kvalitet, 1080p).

Med detta passar jag på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!