Tung spurt fällde allt på Gotland!

Den fina formen håller i sig och Monarken svarade för en riktigt stark prestation på Visbytravet idag. Kändes dock som det var lite dramatik strax innan start då det såg ut som Monarken inte var helt rytmiskt när bilen svängde in på startrakan. Ulf Ohlson löste dock detta galant men någon snabbstart blev det inte. Vingelrisken hängde i luften men Ulf lyckades förtjänstfullt ta sig ner som tredje häst i andraspår redan efter ett par hundra meter. Lady Youline i täten höll ett hyfsat tempo och man varvade på 13 blankt. Dock stöttes det bakifrån redan 900 meter från mål och Ulf hade inget annat val än att styra på i tredjespår där han sedan blev kvar resten av loppet. Monarken såg dock stark ut hela vägen och in på upploppet kopplade han segergreppet och hade inga problem att hålla undan för positiva Maverick Dream samt favoriten Usain Henna som liftat med i rygg. Segertiden skrevs till 1.12,6 efter 08,5 sista 700 meterna med fin stil över mål på den normalt inte alltför snabba Visbybanan. Tycker vi ska vara mycket nöjda med prestationen och man ser redan fram emot nästa start. Vet att Fredrik eventuellt har ett sprinterlopp på Charlottenlund i Danmark i åtanke om drygt två veckor. Men vi får se vad han hittar på.
 

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken har kopplat greppet och är på väg in mot mål.


Monarkens tunga slutspurt sänkte allt på Gotland. Se loppet igen.


Säsongsavslutning på Gotlandstravet på torsdag och Monarken är på plats.

Gotlandsstart torsdag den 29 oktober!

Säsongsavslutning och lunchtrav på Gotland på torsdag. Monarken startar i snabbloppet över 2140 meter med ett förstapris på 25.000 kr. Återigen Ulf Ohlsson i sulkyn men läget blev sämsta tänkbara, spår 8. Lopp3, V4-3 och LD-1, beräknas starta kl. 13:04. Inte det tuffaste gänget som Monarken har stött på men Lady Youline och Usain Henna är inga dåliga hästar och är nog värst emot på förhand. Trots läget så har dock Monarken säkerligen god vinstchans och förhoppningsvis släpper startsnabba Lady Youline ledningen över full distans då hon gått några tuffa sprinterlopp på slutet.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 3, V4-3 och LD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Vi Tippa

Monarken tvåa i Örebro!

Samma utgångsläge, samma löpningsförlopp men omvänd ordning i mål. Det var mycket som liknade segerloppet i Mantorp den 21 september. Precis som då blåste Monarken till spets från spår fyra med Romanesque i rygg från spår ett. Tyvärr blev det en betydligt tuffare inledning denna gång på den kladdiga banan. Monarken kom till halvvarvet på snabba 07,9 och tyvärr gick det sedan fort ytterligare 250-300 meter innan Ulf Ohlsson kunde dämpa tempot en bit. Man kom till varvet på 11,6 men när attackerna kom bakifrån ca 600 meter från mål så blev det bra fart på loppet igen. I slutet av sista kurvan kom luckan för Romanesque och Ulf Ohlson provade då att rycka undan med Monarken. Manövern höll sånär på att lyckas men mitt på upploppet så gjorde sig mjölksyran påmind och Monarken blev infångad kort före mål. Han kom i mål på tiden 1.11,3 efter dryga 10,0 sista 500 meterna. En klart godkänd insats som tvåa och nu hoppas vi på att han tar det ganska tuffa loppet på ett bra sätt så att vi får se honom på tävlingsbanan snart igen.


Monarken blir infångad av Romanesque sista biten in mot mål.

 

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, inte långt från en ny seger på Örebro igår.


Återigen en bra insats av Monarken som tvåa i Örebro. Se loppet igen.


Fredrik låter återigen Ulf Ohlsson få chansen i sulkyn bakom Monarken.

Start i Örebro tisdag den 6 oktober!

På tisdag är det dags för Monarkens nästa lopp. Ett sprinterlopp i Örebro står på programmet. Återigen spår fyra och även några av hästarna är detsamma som förra gången. Kanske ett litet starkare fält på papperet denna gång dock. Många startsnabba hästar i fältet bakom bilen så mycket kommer att avgöras i starten. Kommer Monarken till spets igen så har han säkerligen en bra vinstchans. Lopp 7, V64-4, beräknas starta kl. 20:36. Förstapriset ligger på 60.000 kr och det är återigen Ulf Ohlsson i sulkyn.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7 och V64-4 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet

Säker seger för Monarken på Mantorptravet!

För första gången på länge så startade Monarken från ett bra läge och då kom också andra årssegern. Det blev egentligen en ganska odramatisk kväll. Rutinerade Ulf Ohlsson fixade starten utan större problem och efter bara en kort bit satt Monarken i ledningen utan att ha behövt offra allt för mycket. Väl i täten så fick Ulf och Monarken bestämma efter behag. Första varvet gick på, för klassen, blygsamma 13,0 och i det läget så förstod man att segerchansen var god. I sista sväng och in mot mål så handlade det väl egentligen bara om att hålla Björn Goop och Romanesque kvar i rygg så länge som möjligt. Ca 150 kvar kom luckan men då tryckte Ulf gasen i botten och även om Romanesque spurtade bra så var han chanslös att hinna ifatt Monarken. Segertiden stannade på 1.12,0 efter underkant 10,0 sista 500 meterna med full fart över mål och bara ordentlig körning sista 150 meterna. Troligtvis fanns det en hel del krafter kvar i mål och det finns ingenting att klaga på varken gällande hästen eller kuskens insats. Segern var värd 50.000 kr. Nu blir det spännande att se vad nästa uppgift blir, bl.a. finns det ett sprinterlopp på Örebro den 6 oktober med 60.000 kr i förstapris.Resultat från loppet hittar du här.


Monarken i fin stil in mot mål och segerdefilering i bilden under.


En halv längd blev segermarginalen för Monarken på Mantorp.


En odramatisk kväll och en säker seger på Mantorp. Se loppet igen.


Ulf Ohlsson får chansen bakom Monarken på Mantorp på måndag.

Start på Mantorp måndag den 21 september!

Monarkens nästa uppgift blir snabbloppet på Mantorp nu på måndag. Förstapriset ligger på 50.000 kr och för första gången så får Ulf Ohlsson chansen bakom Monarken. Lopp 8, V64-5 och DD-1, beräknas starta kl. 20:56. Äntligen har Monarken lottats till ett vettigt utgångsläge igen och spår fyra borde innebära bra spetschans även om bl.a. Jairo med startspåret innanför också kan öppna bra. Ytterligare några bra hästar emot men om han sköter sig bakom bilen och tar sig till spets så måste det vara en bra segerchans om han är lika bra som på Tingsryd.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 8, V64-5 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Vi Tippa  Expressen  TT  Aftonbladet

Blek insats av Monarken på Jägersro!

Två steg framåt och ett steg tillbaka. Lite så känns det med Monarken för tillfället. Efter den fina insatsen i Tingsryd så hoppades man på en ny fin prestation (trots läget) på Jägersro i lördags. Som väntat så blev det ingen bra position från det knepiga utgångsläget utan Fredrik och Monarken hittade ner i femte par utvändigt en bit efter start. Loppets enda sto, Mellby Free, flög till ledningen. Björn Goop höll ett jämt 10 tempo i täten. Fredrik gick med i ryggar ca 600 meter från mål men då tempot skärptes ytterligare i slutkurvan så var det svårt att plocka något på täten. Ska man vara ärlig så bet det heller inget vidare för Monarken utan känslan var snarare att han la av sista 100 meterna. Han kom i mål som nia och oplacerad på tiden 1.11,3 efter 10,0 sista halvvarvet. Monarken borde ha kunnat avsluta betydligt snabbare med den vilsamma löpning han ändå fick. Intrycket var dessvärre inte det bästa helt enkelt. Man kan bara spekulera i vad det berodde på men förhoppningsvis var det en inställningsfråga och inget som störde honom. Bara att ta nya tag.


Monarken på stallbacken efter loppet på Jägersro i lördags.


Resultat från loppet hittar du här.


Kungen slappar i hagen inför starten på lördag.

Start på Jägersro lördag den 5 september!

Monarken har tagit det fina loppet i Tingsryd på ett bra sätt och han är mycket pigg och fin på gården. Nästa start blir på lördag på Jägersro i Gulddivisionen. Tyvärr har Monarken lottats till sämsta tänkbara läge, spår 12. Det blir såklart tufft att blanda sig i någon segerstrid därifrån så vi får hoppas på en fin prestation och en hygglig slant. Lopp 9, V75-5 och TOP 7, beräknas starta kl. 17:50. Förstapriset ligger på 150.000 kr. På nytt är det Fredrik i sulkyn bakom en förhoppningsvis laddad kung.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 9, V75-5 och TOP 7 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Aftonbladet 
V75 Guiden  TT  Dagens Spel

Fin insats av Monarken som tvåa i Tingsryd!

Söndagen var en väldigt fin och varm sensommardag i Tingsryd vilket gjorde att man var lite orolig innan start då Monarken tidigare haft lite svårt med liknande förhållanden. Oron ökades på när man såg det korta värmningsklipp som läggs ut på atg.se. Där såg Monarken inte alls bra ut. Dock är det skönt att ha fel ibland för när det var dags för race så levererade vår stjärna en riktigt strong insats. Denna gång var det även stabilt från start och Fredrik kunde hålla ryggen på storfavoriten Racing Mange utan större problem när bilen släppte fältet. Tempot var bra hela vägen och känslan vara att Joakim Lövgren var ute efter banrekordet på 1.09,8. Trots farten hade Monarken inga problem att följa med och i utgången av sista sväng hade Fredrik chansen att vrida ut och attackera i tredjespår. Fredrik valde dock att sitta kvar och backade sig i stället loss i mitten på upploppet när det lite överraskande var tomt i tanken hos Racing Mange. Monarken fick i stället ta upp jakten på en bortflyende Heart of Steel. Avslutning var av bästa märke men Monarken han inte fram utan fick se sig slagen med hals på finfina tiden 1.09,3. Lite surt då han vid seger hade varit Sveriges snabbaste travare på milebana. Dock var prestationen bra och intrycket över mål var också väldigt fint. Känslan är också att han nästan är bäst över sprinterdistans numera. Nu ser vi fram emot framtiden med tillförsikt och det blir spännande att se vad nästa uppgift blir. Det finns bl.a. ett passande sprinterlopp på Jägersro och V75 om knappa tre veckor.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken hann inte fram till seger men gjorde ändå en bra insats som tvåa.


Så nära seger och banrekord för Monarken i Tingsryd. Se loppet igen.


Monarken besöker Sveriges enda milebana, Tingsryd, på söndag.

Start i Tingsryd söndag den 16 augusti!

Efter lite halsproblem senast och behandling så är Monarken startklar igen. Sveriges enda milebana, Tingsryd, anordnar GS75 på söndag. Monarken går ut i lopp 8, GS75-5, med 60.000 kr i förstapris. Loppet går över 1609 meter och beräknas starta kl. 16:28. Flera fina hästar i startfältet där Racing Mange, Heart of Steel och Volnik du Kras får ses som de tuffaste motståndarna på förhand. Monarken har lottats till spår 9 men har en startsnabb rygg i Racing Mange så det borde inte vara så tokigt ändå om Fredrik får iväg honom felfritt. Vi hoppas på en fräsch och frisk Monarken som levererar en fin prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 8 och GS75-5 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden  Expressen  Vi Tippa

Monarken sjua på Axevalla efter ny startgalopp!

Tyvärr "bråkade" Monarken återigen bakom startbilen och galopperade i lördagens V75 start på Axevalla. Han tappade en hel del men Fredrik körde ikapp fältet och anslöt som sista häst invändigt. In i sista sväng gick Fredrik ut i banan och Monarken fick gå med i ryggar i tredjespår. In på upploppet rycktes bomullen och det blev full attack. Spurten bet dock inget vidare och Monarken kom i mål som sjua på 1.13,9 över den långa distansen. Fredrik tyckte, trots galoppen, att Monarken blev trött för tidigt och efteråt drack han ingenting och han kollas därför upp i början av veckan.


Resultat från loppet hittar du här.


Trots galoppen tyckte Fredrik att Monarken blev trött för tidigt.


Monarken är riktigt på tårna för dagen, vi hoppas han får visa det på lördag.

Start i Axevallalöpning lördag den 18 juli!

Eftersom det inte blev något lopp senast på grund av galoppen så blir det ny start redan på lördag när Monarken går ut på Axevalla. Förstapriset ligger på 150.000 kr och vinnaren får även en direktplats till Åbys Stora Pris i augusti. Loppet går över 2640 meter och denna gång är det Fredrik i sulkyn igen. Lopp 7, V75-3, beräknas starta kl. 17:05. Även denna gång så blev läget inte det bästa. Spår 10 men rygg på en ganska startsnabb Order to Fly som även utrustas med jänkarvagn denna gång vilket kanske förbättrar startsnabbheten ytterligare. Förhoppningsvis kan detta innebära en hygglig position för Monarken som enligt Fredrik är riktigt på tårna för dagen vilket bl.a. gör att han blir väldigt laddad bakom bilen. Handsome Brad och Romanesque får ses som de värsta motståndarna på förhand. Vi hoppas på felfri avgång och en bra prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7 och V75-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Aftonbladet 
V75 Guiden  Dagens Spel  TT  Sulkysport

Startgalopp för Monarken på Gotland!

Det var ett tag sedan det hände men i Gotlandslöpningen föll Monarken tillbaka i gamla synder när han galopperade bakom bilen. Han tappade mycket och Peter Ingves valde att inte fullfölja loppet utan körde av banan. Monarken kändes annars väldigt bra i värmningen enligt Fredrik men blev alldeles för laddad när han kom upp bakom vingen precis innan start. Det är bara att bryta ihop och komma igen och hoppas att hovlederna fortsatt håller sig fräscha så att Monarken kan starta snart igen.


Resultat från loppet hittar du här.


Loppet var över innan det började när Monarken galopperade i Visby.


Gotlandslöpningen i Visby på onsdag blir Monarkens nästa uppgift.

Start i Gotlandslöpningen onsdag den 8 juli!

Efter tre fina insatser blir nästa uppgift Gotlandslöpningen i Visby för Monarken. Loppet är över 2120 meter och har 175.000 kr i förstapris. Eftersom Fredrik är avstängd så sitter Peter Ingves i sulkyn denna gång. Lopp 10, V86-8 och DD-2, beräknas starta kl. 21:46. Tyvärr lottades Monarken till spår 7 och det gäller att har lite flyt i starten. Även om motståndet är bra så är väl någon av de "värsta" inte med denna gång. Monarken är fortsatt fin i jobben och vi hoppas återigen på en bra prestation och framskjuten placering.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 10, V86-8 och DD-2, hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden  Expressen  Vi Tippa  Aftonbladet  V75 Guiden  TT

Monarken trea i Kalmarsundspokalen!

Tufft motstånd men Monarken visade återigen att han verkar vara på väg mot sitt gamla jag när han ännu en gång svarade för en bra insats när han blev trea i Kalmarsundspokalen. Målet från start vara att hålla ryggen på favoriten Tycoon Conway Hall vilket Fredrik och Monarken lyckades med utan något större problem. Vinnarhålet förbyttes lite överraskande till tredje invändigt när Flemming Jensen valde att släppa till Tae Kwon Deo varvet från mål. Trots jämnt 10 tempo i täten blev avslutningen snabb. Monarken såg fin ut och in på upploppet rycktes bomullen när luckan uppenbarades på innerspår. Monarken spurtade bra hela vägen in i mål men kunde inte förbättra sin position nämnvärt i den snabba avslutningen utan kom i mål som trea på tiden 1.10,3 efter ca 09,0 det sista halvvarvet. Dock ska man ha i åtanke att han höll undan för alla hästar som kom bakifrån där bl.a. Elitloppshästen Disco Volante fanns. Betyget måste därför ändå bli klart godkänt. Nu får vi se vad nästa start blir, ett alternativ är Gotlandslöpningen i Visby den 8 juli.


En fin tredjeplats för Monarken i Kalmarsundspokalen. Se loppet igen.


Resultat från loppet hittar du här.


Traditionsenligt Midsommartrav i Kalmar väntar för Monarken på söndag.

Midsommarstart i Kalmar söndag den 21 juni!

Tradionsenligt Midsommartrav med V75 i Kalmar på söndag. Monarken går ut i Kalmarsundspokalen över 1640 meter med 150.000 kr till vinnaren. Lopp 9, V75-5 och Top 7, beräknas starta kl. 17:50. Monarken har lottats till spår 9 och förhoppningsvis kan Fredrik hålla ryggen på startsnabbe Tycoon Conway Hall och därmed få en bra position direkt. Sedan hoppas vi på tempo, lucka tills slut och en framskjuten placering. Eltiloppshästarna Disco Volante och Tae Kwon Deo har båda lottats till bakspår men är givetvis, precis som flera andra, tuffa motståndare. Förhoppningsvis så får vi återigen se en fin prestation från Monarken.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 9, V75-5 och Top 7, hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  5 Tippar  Expressen  Aftonbladet  Korsdragaren  V75 Guiden  Dagens Spel  TT  Sulkysport

Nationaldagsglädje i Kalmar!

Monarken visade att prestationen på Jägersro inte var någon tillfällighet när han vann snabbloppet i fin stil på hemmabanan under nationaldagen. Fredrik laddade hårt från start och precis in i första sväng så lyckades han ta sig förbi loppets favorit, Generaal Bianco med Monarken. Efter den snabba öppningen så fick Fredrik lugna ner tempot i täten och kom till varvet på 15,5. Under slutvarvet så ökades tempot succesivt och i sista sväng såg Monarken väldigt spänstig och fin ut. In på upploppet ryckte Fredrik bomullen och då lämnade Monarken de övriga och vann plättlätt på tiden 1.13,6 efter cirka 10,0 sista 700 meterna. Ett väldigt fint intryck och prestation, mycket glädjande! Nu hoppas vi att Monarkens hovleder tar loppet på bra sätt och att poängen räcker för att han ska komma med på V75 i Kalmar på Midsommardagen.


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken och en glad Fredrik i segerdefilering (klicka på bild för förstoring).


Monarken i fin stil över mål (klicka på bilden för förstoring).


Vinst och fint intryck under nationaldagen i Kalmar. Se loppet igen.


Nästa start för Monarken blir i Kalmar på Sveriges nationaldag på.

Start i Kalmar på nationaldagen!

Dags för en ny och spännande start efter den fina prestationen senast. Nu på lördag, Sveriges nationaldag, så går Monarken ut i snabbloppet på hemmabanan Kalmar. 2140 meter auto med ett förstapris på 30.000 kr. Lopp 4, V5-2, beräknas starta kl. 14:08. Endast fem hästar anmälda och Monarken har lottats till spår fyra. Det är ett par startsnabba hästar innanför så det är väl tveksamt om Monarken kan nå spets vilket hade varit en fördel i ett sådant här litet fält. Dock är ändå det viktigaste att vi får se en liknande insats som senast. I så fall har han alla möjligheter att slåss om segern.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4 och V5-2, hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden

 

Stark insats av Monarken som trea på Jägersro!

På torsdagseftermiddagen var Monarken återigen tillbaka på tävlingsbanan. Ett sprinterlopp på Jägersro stod på programmet. Det blev en bra start bakom bilen, men ingen ledning, då Tycoon Conway Hall var ännu snabbare ur startblocken. Därför blev det den otacksamma positionen, utvändigt ledaren, för Monarken. Det var ganska bra tempo i täten men 600 meter från mål så blev det en ordentlig temposkärpning när Mack Dragan angrep i tredjespår. Genom hela sista sväng så gick det kusligt fort, 06-07 tempo, och in på upploppet såg Monarken riktigt kaxig ut. Ett tag såg det ut om han hade slagit klorna i ledaren men sista 75 meterna så kom mjölksyran och Monarken tröttnade lite som trea. Enligt ATG's positioneringssystem så kom han kom i mål på tiden 1.10,5 (den officiella tidtagningen på 12,3 är felaktig) efter underkant 09 sista 600 meterna. Detta var verkligen ett steg i rätt riktning, trots två speeder i loppet så höll han farten nästan hela vägen in i mål. Nu får vi hoppas att Monarken och hans hovleder tar loppet på ett bra sätt så kanske han rentav är ännu bättre nästa gång.Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, mellan hästar, gjorde ett riktigt bra lopp som trea på Jägersro.


Monarken gjorde en av sin bättre prestationer på ett tag. Se loppet igen.


Monarken startar i Majpokalen på Jägersro på torsdag.

Start på Jägersro torsdag den 21 maj!

Efter en ny behandling av Monarkens hovleder så är det återigen dags för start. Även denna gång bär det av till Jägersro där ett sprinterlopp med 35.000 kr i förstapris står på programmet. Lopp 9, V64-5 och DD-1, beräknas starta kl. 16:28. Monarken har denna gång lottats till spår fyra och han borde därmed ha bra chans till en fin position med sin startsnabbhet. Det är kanske inte det värsta motståndet denna gång även om det är några fina hästar med i fältet. Det viktigast är dock att Monarken kan göra sig själv rättvisa utan ömmande hovleder.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 9, V64-5 och DD-1, hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Dagens Spel

Vi Tippa  Aftonbladet  Expressen  TT

Monarken femma på Jägersro!

Monarken hade för första gången Peter Ingves i sulkyn denna kväll. En lugn start från dubbla tillägg som så småningom blev tredje par utvändigt efter ett varv. Med favoriten Ferrari Sisu i täten så blev tempot lugnt och bäddade för ett snabbt slutvarv. Ca 600 meter från mål fick Monarken marschorder. Tredjespår och rygg genom hela slutsvängen för att sedan attackera fullt ut in på upploppet. Till en början bet det riktigt bra men sista 100 meterna så ebbade speeden ut och Monarken kom i mål som femma på tiden 1.15,4 efter underkant 10 sista halvvarvet. Prestationen var väl knappt godkänd och ska man vara ärlig så har han väl inte radat upp topprestationer över kvällens långa distans. Nu är det bara att vänta och se vad Fredrik har för planer för framtiden.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, i mitten, spurtade in som femma på Jägersro.


Monarken laddar för ny start. På onsdag går han ut på Jägersro och V86.

Start på V86 och Jägersro onsdag den 15 april!

Lite dåligt med lopp just nu och Monarken behöver lopp i kroppen. Valet blev ett stayerlopp, 3140 meter, på Jägersro på onsdag. Lopp 6, V86-1, beräknas starta kl. 20:30 och förstapriset ligger på 60.000 kr. Åtta hästar till start och Monarken står med 40 meters tillägg. Kanske inte det blodigaste motståndet även om bl.a. Ferrari Sisu, Olle Rols och Onceforall Face alla är fina hästar. Men vi hoppas att Monarken, med Peter Ingves i sulkyn denna gång, återigen gör en bra prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 6, V86-1, hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Expressen 
Vi Tippa  Aftonbladet  V75 Guiden  TT

Monarken fyra på Jägersro!

Det blev ett passivt upplägg när Monarken spurtade in som fyra på Jägersro under tisdagskvällen. Fredrik valde att ta det lugnt från start och backade ner Monarken som sjätte häst på innerspår. Med favoriten Harran Boko i ledningen så blev tempot måttligt och man öppnade första 1000 på 14,9. Varvet från mål så gick Fredrik ut i andraspår och fick rygg på Explosive de Vie. När denne tröttnade i sista sväng så fick Monarken vridas på i tredjespår. Tyvärr blev det väldigt långt fram till den bortflyende ledaren och trots att Monarken avslutade fullt godkänt så räckte det inte längre än till en fjärdeplats. Han kom i mål på tiden 1.14,0 efter underkant 10 sista 600 meterna. Måste väl ändå säga att det var ett steg i rätt riktning denna gång.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, en bit bak i mitten, avslutade godkänt som fyra på Jägersro.


Monarken är startklar igen, på tisdag bär det av till Malmö och Jägersro.

Start på Jägersro tisdag den 24 mars!

Dags för start igen för Monarken. Förhoppningsvis är han frisk och fräsch igen. Ett vanligt snabblopp på Jägersro med 30.000 kr i förstapris står på programmet denna gång. Bara sju hästar till start men motstånd saknas inte med bl.a. Harran Boko och Racing Mange i fältet. Monarken har dessutom lottats till spår sex bakom bilen. Förhoppningsvis får vi se en bra prestation igen och inga tecken på ömmande hovleder. Lopp 5, V5-4, beräknas starta kl. 20:00. Distansen är 2140 meter och denna gång är det återigen Fredrik i sulkyn.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 5, V5-4, hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel

Monarken "bara" trea i Mantorp!

Billigare gäng och bra prestationer i de senaste starterna gjorde att förväntningarna var stora inför söndagens start i Mantorp. Tyvärr hade Monarken inte sin bästa dag och slutade trea trots en perfekt styrning av Carl Johan Jepson. Monarken kom iväg hyggligt och även om han hamnade sist av hästarna på tillägg så kom han fram som andra häst i andraspår efter en bit. Till täten tog sig den värsta konkurrenten på förhand, Mulligan, ganska snabbt trots tillägg. Tempot var helt ok med 13,3 på varvet och när Monarken fick sitta kvar och spara attacken till ca 300 meter från mål så borde han ha tagit sig förbi samtliga och vunnit loppet för att få godkänt. Dock så bet det bara hyggligt när han fick marschorder och även om han närmade sig in mot mål så blev han "bara" trea, en halv längd från vinnaren Mulligan. Han kom i mål på tiden 1.14,0 efter blygsamma 14,5 sista 500 meterna. Om man ska vara ärlig så var intrycket inget vidare och travet flöt inte alls som det brukar. Nu väntar veterinärkoll på tisdag så får vi se efter det hur framtiden ser ut. Fredrik tes är att det är hovlederna som spökar igen.
 


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, mellan hästar, var inte långt från segern i Mantorp.


Travet flöt inte perfekt när Monarken spurtade in som trea. Se loppet igen.


Återigen en ny kusk bakom Monarken, då Carl Johan Jepson får chansen.

Start på Mantorp söndag den 1 mars!

Nästa uppgift för Monarken blir ett sprinterlopp på Mantorp på söndag. Voltstart och 20 meters tillägg vid vunna 400.001 kr. Bara sju hästar till start varav 3 på start och 4 på tillägg. Vi får vänta ända till söndagen sista lopp innan vi får se Monarken. Lopp 11 beräknas starta kl. 17:25 och har ett förstapris på 35.000 kr. Denna gång är det Carl Johan Jepson som får chansen i sulkyn. Om man ska vara ärlig så är det inga monster emot och i normala fall så borde han ha en god vinstchans i ett sådant här gäng. Hursomhelst så hoppas vi på ännu en god prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden

Fjärdeplats i Guldfinalen på Solvalla!

Monarken tog ytterligare ett steg i rätt riktning när han blev fyra i Guldfinalen på Solvalla. Dåligt läge bakom bilen och många startsnabba innanför gjorde att Erik inte hade så mycket val än att backa ner sist när starten gick. Dock var det inte många som ville ligga på innerspår så Monarken lotsades fram till fjärdpar invändigt. Favoriten Elian Webb höll ett ganska jämnt tempo i täten och man varvade på 12,6. På sista bortre långsidan fick hästen framför Monarken en lucka utvändigt och gick därför ut i andraspår. I samma veva ryckte Erik bomullen och Monarken svarade bra på det. Fin fart genom slutsvängen och sånär en lucka cirka 300 meter från mål. Men i stället tog det stopp och Erik fick ta upp. Först mitt på upploppet så blev det återigen fritt spelrum för Monarken. Han avslutade då bra på innerspår till fjärdeplatsen på tiden 1.12,9. Ett fullt godkänt lopp av Monarken och han visade verkligen att han är på gång igen. Både Fredrik och Erik var väldigt nöjda efteråt och Monarken kändes spänstigare än loppet innan. Ett par lopp till i kroppen så är han säkerligen segermogen ganska snart igen.


Monarken spurtade in som fyra i Guldfinalen på Solvalla.


Resultat från loppet hittar du här.


Final i årets första meeting i STL på lördag med Monarken på startlinjen.

Final i Gulddivisionen lördag den 8/2!

Finaler i Svenska Travligans första meeting går av stapeln på Solvalla på lördag. Monarken lyckades komma med i Gulddivisionen. Många fina hästar till start och med spår 7 bakom bilen så minskade nog chansen till en framskjuten placering betydligt tyvärr. Återigen Erik Adielsson upp i sulkyn. Lopp 7, V75-3, beräknas starta kl. 17:05. Förstapriset ligger på 300.000 kr. Vi får hoppas att Erik kan utnyttja Monarkens startsnabbhet och hitta ett hyfsat slagläge så kanske det kan bli en fin peng i alla fall.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7, V75-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Dagens Spel  Aftonbladet  V75 Guiden  Sulkysport  TT

Monarken trea i Gulddivisionen på hemmaplan!

Äntligen fick vi se lite av den gamla Monarken igen. Redan i värmningen såg man en helt annan häst mot vad man sett på länge. Monarken sprang och klippte med öronen och så allmänt pigg och glad ut. När starten gick hade Monarken inga som helst problem att hålla upp ledningen från innerspår men Erik valde att släppa direkt till favoriten Stepping Spaceboy. En perfekt rygg på förhand även om tempot gärna hade kunnat vara lite bättre. Man varvade på blygsamma 15,1 och det var först 700 meter från mål som det blev fart på loppet då Marc Elias med Gareth Boko tryckte upp tempot utvändigt ledaren. Trots den ordentliga tempohöjning så satt Monarken limmade i rygg på favoriten och såg verkligen fin ut. Tyvär så började Stepping Spaceboy visa trötthetstecken redan mitt i slutkurvan och galoppen kom som ett brev på posten ca 100 meter senare. Erik lyckades dock ta sig ut men Monarken tappade såklart både fart och lite position. Trots detta avslutar han ändå mycket bra och kommer i mål som trea på tiden 1.13,4 efter snabba 08,5 sista 700 meterna med ett stopp på vägen. Efteråt var både Fredrik och Erik mycket nöjda med Monarkens insats och det var ju länge sedan han kunde springa så fort en längre bit utan att bli tvärtrött. Nu hoppas vi att den gamla Monarken är tillbaka för alltid och att vi slipper massa sjukdomar och skit. Blir i alla fall väldigt spännande att se nästa start, normalt borde han ha gått framåt rejält med detta lopp i kroppen.


Monarken, till höger i bild, avslutade starkt trots ett stopp i sista sväng.


Resultat från loppet hittar du här.

 


Monarken gjorde en fin comeback som trea i Kalmar. Se loppet igen.


Trots strul i sista kurvan vara Monarken bara ett par längder från segern.
 


Det blir Erik Adielsson i sulkyn när Monarken startar på V75 på lördag.

V75-start i Kalmar lördag den 18/1!

Då var det dags för start igen. På lördag så går Monarken ut i Gulddivisionen på V75 på hemmaplan. Lite flyt då han kom med som sista häst och dessutom lottades till spår 1. Denna gång blir det Erik Adielsson i sulkyn. Lopp 7, V75-3, beräknas starta kl. 17:05. 2140 meter autostart och 125.000 kr i förstapris. Monarken har efter den senaste starten flyttats tillbaka till gården och dessutom "slimmats" ner lite då han varit lite tung. Nu hoppas vi på en bra prestation så att vi får se Monarken kontinuerligt på tävlingsbanan igen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7, V75-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Expressen  Travronden  Aftonbladet

Dagens Spel  V75 Guiden  Travronden fredag  TT
Aftonbladet fredag  Sulkysport  Expressen fredag


Upplev det bästa med Monarkens från 2017 igen. En årskrönika på 20 min.

Monarken - Travåret 2017!

Vi har ju ett fantastiskt år bakom oss och med tanke på alla framgångar under året så har jag samlat på mig massor av material i samband med jobbet av hemsidan. Som en avslutning av 2017 och ett försök till sammanfattning av allt som vi har fått vara med om så har jag klippt ihop en video på knappt 20 minuter med höjdpunkterna av Monarkens fyraåringssäsong. ”Årskrönikan” är utlagd på Monarkens YouTube sida men finns även här till vänster. Jag rekommenderar att filmen spelas spelas upp med bästa kvalitet (1080p) för bästa upplösning på bilder, videoklipp mm. Får man inte 1080p med automatik så kan man ställa om det själv på YouTube (inställningar, kvalitet, 1080p).

Med detta passar jag på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!