Tuff lördag på Örebrotravet!

Lördagen i Örebro blev inte alls som vi hade väntat oss. Monarken hade inga som helst problem med voltstart och även om han kom iväg som sista häst så satt han direkt i rygg på On Track Piraten. Tempot i täten var bra och Monarken satt perfekt placerad i femte par utvändigt. Dryga varvet kvar gick han med i tredjespår och allt såg perfekt ut till ca 700 meter från mål då Monarken plötsligt tappade farten helt. Fredrik styrde ut ur fältet och stannade vid staketet i slutet av sista kurvan. I det ögonblicket var det många oroliga delägare på publikplats. Efteråt beskrev Fredrik händelseförloppet som från att ha haft fulla linor så hade han helt plötsligt ingen kontakt med Monarken och han börjar vingla. Han blev väldigt orolig och styrde ut honom från fältet. Monarken återhämtade sig dock som vanligt efter loppet och åt samt drack bra. Han var precis som han brukar vara. Vad som hände kan man bara spekulera i men Monarken kommer att kollas upp i veckan och sedan så får vi se vad veterinären säger.


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken på promenad innan starten i Örebro igår.

Inför loppet

Start i Örebro International lördag den 4/5!

Årets andra start väntar runt hörnet och även denna gång bär det av till Örebro. Monarken startar i ett av Sveriges största långlopp, Örebro International. Distansen är över 3140 meter med 20 meters tillägg vid vunna 650.001 kr och 40 meters tillägg vid 1.400.001 kr. Detta innebär alltså att Monarken start längst bak tillsammans med tre andra hästar i femtonhästars fältet. Lopp 11 som även är V75-7 och DD-2 beräknas starta kl. 18:42 och har ett förstapris på 400.000 kr. Motstånd saknas inte såklart och de värsta emot på förhand är nog Perfect Dynamite, Balfour och On Track Piraten. Läget är såklart lite chansartat då det kan bli långt fram med lite oflyt. Men om han är lika fin som i comebacken kommer han säkerligen vara långt framme om det klaffar lite på vägen.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  V75 Guiden  Sulkysport  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet  Dagens Spel  5 Tippar  Spelguiden  Travronden fredag  ATG  Expressen fredag  TT  Aftonbladet fredag


Vi får hoppas på lika glada miner efter loppet i Örebro på lördag.