Monarken slutar tävla & blir avelshingst på heltid!

Monarken lägger tävlingsskorna på hyllan och har därmed gjort sin sista start. Efter en lång och framgångsrik karriär så blir han nu avelshingst på heltid. Vi har fått vara med om massor med roligt genom åren med tävlingssäsongen 2017 som absoluta höjdpunkt. Tänk vad nära det var att han spurtade hem Svenskt Travderby till exempel. Om man vill bli lite nostalgisk så kan man titta på årskrönikan nedan.

När det gäller aveln så har hans första avkommor redan visat framfötterna ordentligt på tävlingsbanan. Den som sticker ut mest är kulltoppen Olivia Coger som bl.a. blev trea i Breeders Crown för 3-åriga ston och redan har sprängt miljongränsen i insprungna pengar. Hon är både till utseende och sätt väldigt lik sin pappa dessutom.

Monarken kommer för övrigt att vara uppstallade hos Lena Martell på Gotland under 2023. Mer info gällande avelsbiten hittar man här eller i annonsen till höger.Monarken in action vid seger på Kalmartravet 2020.


Pappas flicka! Olivia Coger är såhär långt Monarkens bästa avkomma.Monarkens avelsannons, klicka på bilden för förstoring.Upplev det bästa med Monarkens från 2017 igen. En årskrönika på 20 min.

 Se Monarkens avelsvärdering på Solvalla från 2017.

Ännu en blek insats av Monarken på Åby!

Onsdagskvällen på Åby lämnade tyvärr ytterligare frågetecken gällande Monarken. En bra start men ändå inte den rapphet vi sett tidigare bakom bilen gjorde att Monarken inte tog sig till spets utan blev kvar i andraspår. Positionen blev andra par utvändigt efter en bit. Tempot blev hyggligt med varvning på 11,8. Tyvärr visade Monarkens rygg trötthetstecken redan i sista sväng och i det läget såg han faktiskt pigg och fin ut. Men när luckan kom på open stretch in på upploppet så kunde eller ville Monarken ingenting, Han kom i mål som sjua på tiden 1.12,3 efter beskedliga 12,5 sista halvvarvet. Ännu en blek insats och det är bara att konstatera att Monarken är långt ifrån tidigare visad kapacitet. Vi får nu invänta rapport från Fredrik efter loppet och se vad den fortsatta planen är.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken i andrapar utvändigt varvet från mål i onsdagens start på Åby.


V86 och Åby står på programmet när han går ut i ett sprinterlopp på onsdag.

Start på Åby och V86 onsdag den 18/5!

Monarken har tagit senaste loppet bra och planen att starta i form står fast. Därför bär det av till Åby och ännu ett sprinterlopp nu på onsdag. Förstapriset ligger på 70.000 kr och lopp 6, V86-1, beräknas starta kl. 20:30. Monarken har lottats till spår 5 och vi får hoppas på snabbstart för att sedan släppa till någon av de mer betrodda. Många fina hästar med i 10 hästars fältet så vi ska nog inte ha för stora förhoppningar på en framskjuten placering denna gång. 

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 6 och V86-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Expressen  Aftonbladet  V75 Guiden  Vi Tippa

Monarken trea på hemmaplan!

Fredagskvällen i Kalmar gav väl inte överdrivet positiva besked gällande Monarkens form. En tredjeplats låter ju bra men eftersom tre av hästarna galopperade så var Monarken sist av de felfria i mål. Fredrik tokladdade inte från start och Monarken hamnade först i andraspår vilket gjorde att Fredrik valde att backa ner sist invändigt. Tempot blev lågt och Racing Mange varvade på för klassen blygsamma 12,0. Avslutningen blev desto snabbare och när Fredrik gav Monarken anfallsorder i sista sväng så bet det till en början bra. Dock ebbade speeden ut mitt på upploppet och Monarken gick i mål på trötta ben på tiden 1.12,6 efter blygsamma 13,0 sista halvvarvet. Det positiva var ändå att Monarken inte visade någon hälta efter loppet och Fredriks kommentar var att han ännu är alldeles för tung och därmed springer på sig mjölksyra. Därför är tanken nu, om han tar loppet bra, att starta på lite tätare över 1640 meter och slimma ner honom lite.


Monarken blev trea under fredagen på hemmaplan, se loppet igen.


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken går ut i Mack Lobells (bilden) lopp på hemmaplan nu på fredag.

Start i Kalmar fredag den 6/5!

Efter ett litet uppehåll så är det åter dags för start igen. Monarken går ut i snabbloppet på hemmaplan nu på fredag. Endast sex hästar till start men ändå flera fina hästar i fältet. Racing Mange, Wild Love och Sweetman blir säkert svåra nötter att knäcka. Lopp 2, V5-1, beräknas starta kl. 18:42 och förstapriset ligger på 40.000 kr. Denna gång är det sprinterdistans och Monarken har lottats till spår 4. Ganska säkert lär det bli tempo i loppet då Sweetman är snabb ut och går bäst i ledning. Dock brukar han ofta bli väldigt pigg och tempot därefter. Förhoppningsvis kan Monarken få en fin position med sin startsnabbhet och sedan får vi hoppas att han inte känner av tidigare besvär. Han känns i alla fall fin i träning enligt Fredrik.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 2 och V5-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden

Ingen succé för Monarken på Åby!

Förhoppningarna inför torsdagens start på Åby var såklart att vi skulle få se en förbättrad Monarken jämfört med comebacken i Kalmar för drygt tre veckor sedan. Tyvärr blev så inte fallet då Monarken gjorde en ganska blek insats. Loppet blev ganska likt det i Kalmar, favoriten (Extreme) tidigt i spets i ganska beskedligt tempo. Monarken togs lugnt från start och hamnade som andra häst i andraspår. Avslutningen blev snabb men Monarken visade ingen geist alls i spurten och kom i mål som femma (sist av de felfria) på tiden 1.13,8. Avslutningen sista halvvarvet på 12.0 är inget som imponerar och ska man vara ärlig så såg han väl inte klockren ut i travet heller. Vi får invänta rapport från Fredrik och se vad han säger.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken hade tyvärr en tuff kväll på Åby och imponerade inte.


Monarken blickar framåt mot Göteborg och Åby för årets andra start.

Start på Åby torsdag den 31/3!

Då var det dags för ny start efter comebacken för drygt tre veckor sedan. Den här gången bär det av till Göteborg och Åby. Lopp 6, V64-3, beräknas starta kl. 20:14. Förstapriset ligger på 50.000 kr. Distansen är 2140 meter och den här gången får Monarken Kevin Oscarsson i sulkyn för första gången. Bara sex hästar till start men bl.a. så årsdebuterar elitloppsaktuelle Extreme i samma lopp. Även duktiga Guzz Mearas gör årsdebut. Vi ska nog inte ha några större förhoppningar den här gången heller då Monarken behöver ytterligare lopp i kroppen och upplägget antagligen blir detsamma som i comebacken.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 6 och V64-3  hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  V75 Guiden

Vi Tippa  Aftonbladet

Monarken chanslös i comebacken!

Lördagens comeback för Monarken blev ganska intetsägande, Fredrik hade aviserat ett passivt upplägg på förhand och när starten gick så togs Monarken lugnt och backades sist. Samtidigt fick storfavoriten Who's Who ta över täten i ett tidigt skede. Tempot för klassen var ganska beskedligt och ledaren kom till varvet på ca 14,5. Avslutningen blev desto snabbare och då är det svårt att ta något när man ligger sist. Monarken avslutade sista varvet runt 11,0 och sista 700 meterna runt 10,0. Han kunde inte förbättra sin position och kom i mål som sjua på tiden 1.14,0. Monarken såg dock bra ut i travet men det verkade som att han blev lite trött till slut i den snabba avslutningen. Troligtvis går han framåt mycket med det här loppet i kroppen och kommer att vara mycket bättre nästa gång. Vi hoppas även att han tar loppet på ett bra sätt.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken lastas av vid ankomsten till Kalmartravet igår.


Den här stiliga herren är redo för start igen. Comebacken sker på lördag.

Monarken gör comeback lördag den 5/3 i Kalmar!

Äntligen så är Monarken redo för start igen efter sin senaste skada. Comebacken sker på lördag på hemmaplan i Kalmar. Lopp 7, V75-3, beräknas starta klockan 17:05. Förstapriset ligger på 150.000 kr och Monarken har Ulf Ohlsson i sulkyn denna gång. Bara åtta hästar till start men ändå otur i lottningen då spår 7 inte är perfekt precis. Oavsett så kommer Monarken behöva lopp i kroppen och köras snällt denna gång. Även några tuffa emot så förhoppningen är att han gör ett bra lopp och känns fräsch och fin. Sedan är en fin slant en bonus i så fall. Att det blev V75 direkt berodde bl.a. på att det var ont om lopp.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7 och V75-3  hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Aftonbladet  V75 Guiden

Dagens Spel  Sulkysport

Monarken blek som femma i Gotlandslöpningen!

Efter den fina comebacken så hade man förhoppningar på ännu en bra prestation. Tyvärr så såg Monarken inte bra ut varken i värmning eller innan loppet. I tv-sändningen tyckte dom nästan att han såg lite framhalt ut. Trots detta så blåste Monarken till ledningen när startbilen släppte fältet. Fredrik valde direkt att släppa till Dragster och Monarken fick därmed en fin resa i rygg ledaren. Tempot var ganska måttligt för klassen, 09,0 första 500 meterna och varvet på 12,2. Trots detta så började Monarken visa trötthetstecken redan halvvarvet från mål och sista 150 meterna såg han riktigt slak ut. Han kom i mål som femma på tiden 1.11,7 efter bleka 13,5 sista 500 meterna. Tyvärr en prestation som gav många frågetecken och man är orolig att något är fel med Monarken igen. Vi får helt enkelt avvakta rapport från Fredrik och se vad han säger.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken (längst till höger) såg inte som bäst ut och blev trött till slut.


Monarken njuter av livet hemma på gården i Trollabo. Foto Bodil Elmhagen.

Start i Gotlandslöpningen onsdag den 14/7!

Monarken verkar pigg och glad hemma på gården efter comebacken och är nu redo för nästa start. Det bär återigen av till Gotland och denna gång står Visbytravets största lopp, Gotlandslöpningen, på programmet. Lopp 9, V86-7 och DD-1 beräknas starta kl. 21:26. Distansen är 2120 meter och förstapriset ligger på 150.000 kr. Tyvärr lite oflyt i lottningen när Monarken fick spår 7 bakom bilen. Många fina häster emot dessutom. Bl.a. Zaccaria Bar, Jaguar Dream, Dragster, Makethemark och Nadal Broline står på startlinjen. Med tanke på läge och motstånd så får vi ligga lågt och slå ur underläge denna gång. Det viktigaste är dock att han gör en fin prestation samt är fräsch och fin.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 9, V86-7 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden  Expressen  Aftonbladet  Vi Tippa  V75 Guiden  TT

Seger för Monarken i comebacken!

På måndagskvällen och efter 6 månaders frånvaro så fick vi äntligen se fina Monarken på tävlingsbanan igen. Vi hoppades på ett fint intryck och en bra prestation. Glädjande nog gjorde Monarken ingen besviken. När storfavoriten Global Welcome ströks strax före start steg förhoppningarna för en framskjuten placering. Monarken öppnade sin vana trogen mycket snabbt bakom bilen. Fredrik valde dock att släppa till startkatapulten M.T.Insider i mitten av första kurvan. Första 500 meterna avverkades efter 08,7 och man kom till varvet på 12,1. Mitt i sista kurvan började ledaren visa trötthetstecken och samtidigt såg Monarken tokladdad ut. In på upploppet backade Fredrik sig loss och när väl luckan kom så accelererade Monarken bra. Han tog meter för meter på tätduon Usain Henna och Going For Gold Zaz. När mållinjen nåddes så var det stenhårt men målfotot visade att Monarken hann fram precis. Segertiden blev 1.12,1 efter dryga 11 sista halvvarvet med full fart över mål. Även om motståndet kanske inte var av värsta sort så var det ändå en väldigt positiv comeback och Monarken såg väldigt löpsugen ut. Nu får vi hoppas att han tar loppet bra så får vi säkert se en ännu bättre Monarken på tävlingsbanan snart igen.


Längst ut i banan spurtar Monarken till seger i comebacken.

 

Resultat från loppet hittar du här.


En delägare på plats i Visby, heja Lasse!! Klicka på bilderna för förstoring.


Monarken på stallbacken direkt efter comebacksegern i Visby.


Knappt men säkert när Monarken tog årets första seger.


Precis på mållinjen satte Monarken nosen först. Se lopp och intervju igen.


Monarken och Julia laddade för comeback!

Comeback på Visbytravet måndag den 21/6!

Då var det äntligen dags för start igen. Monarken gick ett banjobb i fredags, 1,18 full väg. Fredrik var nöjd och tycker att han är startklar. På måndag bär det därför av mot Visby och Skrubbs. Monarken går ut i lopp 6, V64-3, som beräknas starta kl. 20:14. Förstapriset i Digger Crowns Minneslopp ligger på 35.000 kr. Monarken har Fredrik i sulkyn och har lottats till spår 4 vilket är bra. Otroligt svårt att sia om chanserna och trots att motståndet kanske inte är alltför blodigt så ska vi nog ligga lågt den här gången eftersom han inte har startat på så länge. Antagligen behövs det ett par lopp i kroppen innan formen sitter där. Det viktigaste är att han gör en bra prestation och är fräsch efteråt. Kul ska det i alla fall bli!

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 6 och V64-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden  Aftonbladet   Expressen  Vi Tippa

Ingen start för Monarken på Jägersro på lördag!

Tyvärr har Monarken karledsproblem och Fredrik var därför tvungen att stryka honom idag. Inga allvarligt men det går såklart inte att tävla med sådana problem.

Fredrik tror att han snart kan vara tillbaka på banan igen och målsättningen är att gå ut på V75 och Sundbyholmstravet om två veckor (den 30/1). Kanske även lite mer passande distans i det loppet, 2140 meter.


På lördag är det Erik Adielsson i sulkyn bakom Monarken.

Start på Jägersro lördag den 16/1!

Det visade sig vara en hovled som spökade igen i senaste starten i Kalmar. Troligtvis var det förklaringen till den bleka insatsen av Monarken. Förhoppningsvis är han fräsch igen när han startar i Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro på lördag. Förstapriset ligger på 150.000 kr och lopp 7, V75-3, beräknas starta kl. 17:05. Distansen är 2640 meter och denna gång får Monarken Erik Adielsson i sulkyn. Tyvärr blev det återigen ett dåligt utgångsläge, spår 10 bakom bilen. Med tanke på senaste insatsen och läget så får vi nog vara nöjda med en fin slant och en bra prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7 och V75-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Aftonbladet 
V75 Guiden  Dagens Spel

Klen Monarken sexa i Kalmar!

Tyvärr blev det inget bra formbesked när Monarken var åter på tävlingsbanan i Kalmar igår. Trots att Ulf Ohlsson hittade ner i ett bra slagläge (fjärde par utvändigt) och att Erik Adielsson och Dragster höll bra tempo i täten, 11,0 första varvet, så var Monarken stinglös för dagen. Ulf gick med i spåren ca 800 meter från mål och fick bra ryggar i Sevilla och Gareth Boko. Men redan i mitten av sista sväng så började han tappa kontakten med framförvarande Gareth Boko och in mot mål så såg det segt och oinspirerat ut. Monarken kom i mål som sexa på 13,2 efter bleka 14,0 sista halvvarvet. Fredriks tes efteråt var att Monarken inte riktigt är inspirerad bakom hästar längre utan trivs bäst när han får vara med där framme, hoppas han har rätt. Vi får helt enkelt hoppas på framspår och en bättre prestation nästa gång.
 

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken i stallet strax innan start i går på Kalmar.


Dags för årsdebut för Monarken på hemmaplan på lördag.

Årsdebut på V75 och hemmaplan lördag den 2/1!

Monarken är nu frisk från sin halsinfektion och redo för start igen. Årets första lopp blir på hemmaplan i Kalmar på lördag. Lopp 7, V75-3, beräknas starta kl. 17:05. Loppet är över 2140 meter auto och förstapriset ligger på 150.000 kr. Denna gång blir det åter Ulf Ohlsson i sulkyn. Tyvärr lottades Monarken till sämsta tänkbara läge, spår 8 bakom bilen. Dessutom är det svårbedömd form efter uppehållet så förhoppningarna är inte alltför stora på förhand trots ett ganska beskedligt Gulddivisions lopp. Dock hoppas vi på en fin prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7 och V75-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Aftonbladet 

V75 Guiden  Dagens Spel  Sulkysport  TT

Blek Monarken oplacerad i Danmark!

Efter väldigt många fina insatser på slutet så blev det ett bakslag när Monarken gjorde ett blekt intryck i N. J. Koster Memorial på Charlottenlund. Fredrik kom igenom bra från start och han hittade faktiskt en perfekt position i andra par utvändigt när starrusningen hade lagt sig. Tempot, med Generaal Bianco i täten, var högt och man varvade på 10,7. När Cyber Lane stötte bakifrån på sista bortre långsidan satt Fredrik kallt kvar och i slutet av sista kurvan löste det sig perfekt när Monarken kunde styras ut i rygg på Cyber Lane. Fredrik vred genast ut till attack men tyvärr så hände det ingenting och in mot mål blev Monarken frånåkt och kom i mål som oplacerad på tiden 1.11,5. Med tanke på insatserna på slutet så är det väl ingen avancerad gissning att allt inte stod rätt till. Risken är antagligen stor att det var hovlederna som spökade igen. Monarken kommer kollas upp i veckan och då får vi svaret.


Se intervju med en besviken Fredrik efter loppet på Charlottenlund.


Resultat från loppet hittar du här.


Monarken och en nöjd tränare efter segern på Gotland senast.

Monarken till Danmark söndag den 15 november!

På söndag bär det av till Danmark och Charlottenlund för Monarken. N. J. Koster Memorial står på programmet med ett förstapris på 100.000 danska kronor (ca 140.000 kr). Distansen är 1600 meter och det är åter Fredrik i sulkyn. Lopp 9, GS75-7 och DD-2, beräknas starta kl. 17:10. Bra motstånd såklart där bl.a. Cyber Lane och Generaal Bianco står på startlinjen. Monarken lottades till spår 8 vilket inte är lika illa som låter. På Lunden är det endast 6 hästar bakom vingen när loppen startas över sprinterdistans. Så Monarkens spår kan därför jämföras med spår 10 i ett vanligt autostartslopp. Det lär dock behövas lite tempo och flyt ändå för att räcka till seger men vi vet ju i alla fall att formen är på topp. Noterbart är dock att även Cyber Lane startar från bakspår (spår 7).

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 9, GS75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden  Expressen  Aftonbladet  Vi Tippa  TT

Tung spurt fällde allt på Gotland!

Den fina formen håller i sig och Monarken svarade för en riktigt stark prestation på Visbytravet idag. Kändes dock som det var lite dramatik strax innan start då det såg ut som Monarken inte var helt rytmiskt när bilen svängde in på startrakan. Ulf Ohlson löste dock detta galant men någon snabbstart blev det inte. Vingelrisken hängde i luften men Ulf lyckades förtjänstfullt ta sig ner som tredje häst i andraspår redan efter ett par hundra meter. Lady Youline i täten höll ett hyfsat tempo och man varvade på 13 blankt. Dock stöttes det bakifrån redan 900 meter från mål och Ulf hade inget annat val än att styra på i tredjespår där han sedan blev kvar resten av loppet. Monarken såg dock stark ut hela vägen och in på upploppet kopplade han segergreppet och hade inga problem att hålla undan för positiva Maverick Dream samt favoriten Usain Henna som liftat med i rygg. Segertiden skrevs till 1.12,6 efter 08,5 sista 700 meterna med fin stil över mål på den normalt inte alltför snabba Visbybanan. Tycker vi ska vara mycket nöjda med prestationen och man ser redan fram emot nästa start. Vet att Fredrik eventuellt har ett sprinterlopp på Charlottenlund i Danmark i åtanke om drygt två veckor. Men vi får se vad han hittar på.
 

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken har kopplat greppet och är på väg in mot mål.


Monarkens tunga slutspurt sänkte allt på Gotland. Se loppet igen.


Säsongsavslutning på Gotlandstravet på torsdag och Monarken är på plats.

Gotlandsstart torsdag den 29 oktober!

Säsongsavslutning och lunchtrav på Gotland på torsdag. Monarken startar i snabbloppet över 2140 meter med ett förstapris på 25.000 kr. Återigen Ulf Ohlsson i sulkyn men läget blev sämsta tänkbara, spår 8. Lopp3, V4-3 och LD-1, beräknas starta kl. 13:04. Inte det tuffaste gänget som Monarken har stött på men Lady Youline och Usain Henna är inga dåliga hästar och är nog värst emot på förhand. Trots läget så har dock Monarken säkerligen god vinstchans och förhoppningsvis släpper startsnabba Lady Youline ledningen över full distans då hon gått några tuffa sprinterlopp på slutet.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 3, V4-3 och LD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Vi Tippa

Monarken tvåa i Örebro!

Samma utgångsläge, samma löpningsförlopp men omvänd ordning i mål. Det var mycket som liknade segerloppet i Mantorp den 21 september. Precis som då blåste Monarken till spets från spår fyra med Romanesque i rygg från spår ett. Tyvärr blev det en betydligt tuffare inledning denna gång på den kladdiga banan. Monarken kom till halvvarvet på snabba 07,9 och tyvärr gick det sedan fort ytterligare 250-300 meter innan Ulf Ohlsson kunde dämpa tempot en bit. Man kom till varvet på 11,6 men när attackerna kom bakifrån ca 600 meter från mål så blev det bra fart på loppet igen. I slutet av sista kurvan kom luckan för Romanesque och Ulf Ohlson provade då att rycka undan med Monarken. Manövern höll sånär på att lyckas men mitt på upploppet så gjorde sig mjölksyran påmind och Monarken blev infångad kort före mål. Han kom i mål på tiden 1.11,3 efter dryga 10,0 sista 500 meterna. En klart godkänd insats som tvåa och nu hoppas vi på att han tar det ganska tuffa loppet på ett bra sätt så att vi får se honom på tävlingsbanan snart igen.


Monarken blir infångad av Romanesque sista biten in mot mål.

 

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken, inte långt från en ny seger på Örebro igår.


Återigen en bra insats av Monarken som tvåa i Örebro. Se loppet igen.


Fredrik låter återigen Ulf Ohlsson få chansen i sulkyn bakom Monarken.

Start i Örebro tisdag den 6 oktober!

På tisdag är det dags för Monarkens nästa lopp. Ett sprinterlopp i Örebro står på programmet. Återigen spår fyra och även några av hästarna är detsamma som förra gången. Kanske ett litet starkare fält på papperet denna gång dock. Många startsnabba hästar i fältet bakom bilen så mycket kommer att avgöras i starten. Kommer Monarken till spets igen så har han säkerligen en bra vinstchans. Lopp 7, V64-4, beräknas starta kl. 20:36. Förstapriset ligger på 60.000 kr och det är återigen Ulf Ohlsson i sulkyn.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 7 och V64-4 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Vi Tippa  Expressen  Aftonbladet

Säker seger för Monarken på Mantorptravet!

För första gången på länge så startade Monarken från ett bra läge och då kom också andra årssegern. Det blev egentligen en ganska odramatisk kväll. Rutinerade Ulf Ohlsson fixade starten utan större problem och efter bara en kort bit satt Monarken i ledningen utan att ha behövt offra allt för mycket. Väl i täten så fick Ulf och Monarken bestämma efter behag. Första varvet gick på, för klassen, blygsamma 13,0 och i det läget så förstod man att segerchansen var god. I sista sväng och in mot mål så handlade det väl egentligen bara om att hålla Björn Goop och Romanesque kvar i rygg så länge som möjligt. Ca 150 kvar kom luckan men då tryckte Ulf gasen i botten och även om Romanesque spurtade bra så var han chanslös att hinna ifatt Monarken. Segertiden stannade på 1.12,0 efter underkant 10,0 sista 500 meterna med full fart över mål och bara ordentlig körning sista 150 meterna. Troligtvis fanns det en hel del krafter kvar i mål och det finns ingenting att klaga på varken gällande hästen eller kuskens insats. Segern var värd 50.000 kr. Nu blir det spännande att se vad nästa uppgift blir, bl.a. finns det ett sprinterlopp på Örebro den 6 oktober med 60.000 kr i förstapris.Resultat från loppet hittar du här.


Monarken i fin stil in mot mål och segerdefilering i bilden under.


En halv längd blev segermarginalen för Monarken på Mantorp.


En odramatisk kväll och en säker seger på Mantorp. Se loppet igen.


Ulf Ohlsson får chansen bakom Monarken på Mantorp på måndag.

Start på Mantorp måndag den 21 september!

Monarkens nästa uppgift blir snabbloppet på Mantorp nu på måndag. Förstapriset ligger på 50.000 kr och för första gången så får Ulf Ohlsson chansen bakom Monarken. Lopp 8, V64-5 och DD-1, beräknas starta kl. 20:56. Äntligen har Monarken lottats till ett vettigt utgångsläge igen och spår fyra borde innebära bra spetschans även om bl.a. Jairo med startspåret innanför också kan öppna bra. Ytterligare några bra hästar emot men om han sköter sig bakom bilen och tar sig till spets så måste det vara en bra segerchans om han är lika bra som på Tingsryd.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 8, V64-5 och DD-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Dagens Spel  Vi Tippa  Expressen  TT  Aftonbladet

Blek insats av Monarken på Jägersro!

Två steg framåt och ett steg tillbaka. Lite så känns det med Monarken för tillfället. Efter den fina insatsen i Tingsryd så hoppades man på en ny fin prestation (trots läget) på Jägersro i lördags. Som väntat så blev det ingen bra position från det knepiga utgångsläget utan Fredrik och Monarken hittade ner i femte par utvändigt en bit efter start. Loppets enda sto, Mellby Free, flög till ledningen. Björn Goop höll ett jämt 10 tempo i täten. Fredrik gick med i ryggar ca 600 meter från mål men då tempot skärptes ytterligare i slutkurvan så var det svårt att plocka något på täten. Ska man vara ärlig så bet det heller inget vidare för Monarken utan känslan var snarare att han la av sista 100 meterna. Han kom i mål som nia och oplacerad på tiden 1.11,3 efter 10,0 sista halvvarvet. Monarken borde ha kunnat avsluta betydligt snabbare med den vilsamma löpning han ändå fick. Intrycket var dessvärre inte det bästa helt enkelt. Man kan bara spekulera i vad det berodde på men förhoppningsvis var det en inställningsfråga och inget som störde honom. Bara att ta nya tag.


Monarken på stallbacken efter loppet på Jägersro i lördags.


Resultat från loppet hittar du här.


Kungen slappar i hagen inför starten på lördag.

Start på Jägersro lördag den 5 september!

Monarken har tagit det fina loppet i Tingsryd på ett bra sätt och han är mycket pigg och fin på gården. Nästa start blir på lördag på Jägersro i Gulddivisionen. Tyvärr har Monarken lottats till sämsta tänkbara läge, spår 12. Det blir såklart tufft att blanda sig i någon segerstrid därifrån så vi får hoppas på en fin prestation och en hygglig slant. Lopp 9, V75-5 och TOP 7, beräknas starta kl. 17:50. Förstapriset ligger på 150.000 kr. På nytt är det Fredrik i sulkyn bakom en förhoppningsvis laddad kung.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 9, V75-5 och TOP 7 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Aftonbladet 
V75 Guiden  TT  Dagens Spel

Fin insats av Monarken som tvåa i Tingsryd!

Söndagen var en väldigt fin och varm sensommardag i Tingsryd vilket gjorde att man var lite orolig innan start då Monarken tidigare haft lite svårt med liknande förhållanden. Oron ökades på när man såg det korta värmningsklipp som läggs ut på atg.se. Där såg Monarken inte alls bra ut. Dock är det skönt att ha fel ibland för när det var dags för race så levererade vår stjärna en riktigt strong insats. Denna gång var det även stabilt från start och Fredrik kunde hålla ryggen på storfavoriten Racing Mange utan större problem när bilen släppte fältet. Tempot var bra hela vägen och känslan vara att Joakim Lövgren var ute efter banrekordet på 1.09,8. Trots farten hade Monarken inga problem att följa med och i utgången av sista sväng hade Fredrik chansen att vrida ut och attackera i tredjespår. Fredrik valde dock att sitta kvar och backade sig i stället loss i mitten på upploppet när det lite överraskande var tomt i tanken hos Racing Mange. Monarken fick i stället ta upp jakten på en bortflyende Heart of Steel. Avslutning var av bästa märke men Monarken han inte fram utan fick se sig slagen med hals på finfina tiden 1.09,3. Lite surt då han vid seger hade varit Sveriges snabbaste travare på milebana. Dock var prestationen bra och intrycket över mål var också väldigt fint. Känslan är också att han nästan är bäst över sprinterdistans numera. Nu ser vi fram emot framtiden med tillförsikt och det blir spännande att se vad nästa uppgift blir. Det finns bl.a. ett passande sprinterlopp på Jägersro och V75 om knappa tre veckor.

Resultat från loppet hittar du här.


Monarken hann inte fram till seger men gjorde ändå en bra insats som tvåa.


Så nära seger och banrekord för Monarken i Tingsryd. Se loppet igen.


Monarken besöker Sveriges enda milebana, Tingsryd, på söndag.

Start i Tingsryd söndag den 16 augusti!

Efter lite halsproblem senast och behandling så är Monarken startklar igen. Sveriges enda milebana, Tingsryd, anordnar GS75 på söndag. Monarken går ut i lopp 8, GS75-5, med 60.000 kr i förstapris. Loppet går över 1609 meter och beräknas starta kl. 16:28. Flera fina hästar i startfältet där Racing Mange, Heart of Steel och Volnik du Kras får ses som de tuffaste motståndarna på förhand. Monarken har lottats till spår 9 men har en startsnabb rygg i Racing Mange så det borde inte vara så tokigt ändå om Fredrik får iväg honom felfritt. Vi hoppas på en fräsch och frisk Monarken som levererar en fin prestation.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 8 och GS75-5 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden  Expressen  Vi Tippa


Upplev det bästa med Monarkens från 2017 igen. En årskrönika på 20 min.

Monarken - Travåret 2017!

Vi har ju ett fantastiskt år bakom oss och med tanke på alla framgångar under året så har jag samlat på mig massor av material i samband med jobbet av hemsidan. Som en avslutning av 2017 och ett försök till sammanfattning av allt som vi har fått vara med om så har jag klippt ihop en video på knappt 20 minuter med höjdpunkterna av Monarkens fyraåringssäsong. ”Årskrönikan” är utlagd på Monarkens YouTube sida men finns även här till vänster. Jag rekommenderar att filmen spelas spelas upp med bästa kvalitet (1080p) för bästa upplösning på bilder, videoklipp mm. Får man inte 1080p med automatik så kan man ställa om det själv på YouTube (inställningar, kvalitet, 1080p).

Med detta passar jag på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!